Fråga om Sonab

Nedan har vi sammanställt de frågor som är vanligast förekommande. Vi uppdaterar kontinuerligt när det dyker upp nya frågor.

 • Vad är Sonab System 9?
  Sonab System 9 är ett flexibelt premium musiksystem som många butiker, restauranger, café och hotell använder för att spela musik trådlöst för sina kunder och personal. Det är designat för att använda strömmen från 3-fas skenorna som sitter i taket men det går även att fästa dem i elbalkar som återfinns i taket i många lokaler idag. Man undviker på så sätt kostsamma och mindre snygga kabeldragningar.
 • Var kan jag använda Sonab System 9?
  Sonab System 9 kan användas överallt. För optimal installation fäster man CLS högtalarna i samma 3-Fas skena som ljuset sitter i. Finns inga skenor kan man även fästa dem i ett väggfäste och det ända som behövs då är ström i närheten. Vi har även en snygg och smidig lösning om man har balkar i taket. Det är ett fäste som sitter i balken som sedan sonabhögtalaren sitter i.
  Se bilder.
  Stacks Image 967
  Stacks Image 970
 • Hur lång räckvidd har den trådlösa sändaren?
  I bra Wifi förhållanden har systemet en räckvidd på upp till 100m. Räckvidden beror till stor del på hur trångt det är i de trådlösa nätverken. I praktiken beror den på andra trådlösa nätverk samt på vilken tjocklek och vilket material det är på väggarna. Är det t.ex tjocka betongväggar med armeringsjärn så har signalen svårare att ta sig fram jämfört med om det är en uppreglad gipsvägg.
 • Kan jag förlänga det trådlösa nätverket?
  Ja. Du kan utöka nätverket med upp till 100m. Ibland behöver man även ta sig igenom en lite tjockare vägg. Då kan man med fördel använda tillbehöret Sonab CEX. Ett annat sätt att göra nätverket längre är att sätta en sändare i den sista högtalaren för att skapa ett helt nytt trådlöst nätverk med full effekt. Eftersom Sonabhögtalaren är så smart så kan den även driva andra passiva högtalare, vilket innebär att har man högtalare i ett rum dit signalen ute når så drar man bara den sista biten med kabel.

  Det finns inget vi inte kan lösa. Kontakta vår tekniska support för hjälp med er Sonabhögtalare eller om ni har någon fråga i samband med beställning av nytt Sonab system.
  Stacks Image 984
  Stacks Image 987
 • Kan vilken ljudkälla som helst kopplas till CTX sändare?
  Ja.
  CTX sändaren för trådlös sändning kan kopplas direkt via USB till en dator (PC/MAC) och kommer sen att sötma ljudet via USB till systemet, ungefär som ett USB ljudkort. Det finns även en möjlighet att koppla genom en vanlig 3,5 mm kontakt på CTX sändare. Då kan man koppla sin smartphone, tablet eller annan enhet som har en 3,5 mm hörlursutgång. Notera att om man kopplar in den genom 3,5 mm ingången och inte via USB så behöver den ström, vilket man får om man köper till USB Power adaptor.
 • Behövs det ett trådlöst nätverk?
  Nej.
  Sonab System 9 skapar sitt eget nätverk dedikerat åt ljud. Det är stabilt och mycket driftsäkert.
 • Kan jag ha olika hög volym i olika delar av lokalen?
  Ja.
  I den trådlösa volymkontrollen, CVM, finns möjligheten att ställa in volymen oberoende i 6 olika zoner. På CLS högtalaren kan du ställa in vilken zon den ska tillhöra (A-F).
  Stacks Image 1005
 • Det finns inga ljusskenor i lokalen. Kan man använda Sonab ändå?
  Ja. Inga problem.
  Sonab CLS högtalare kan monteras på ett väggfäste eller ett stativ (tillval). Man kopplar då bara in högtalaren i ett vanligt 230 volt eluttag. Vi har satt flera system i lokaler som inte har skenor i taket och det fungerar precis lika bra.
  Vi har även specialfäste som man fäster i balkar i taket för en snygg och praktisk installation.
 • Kan man få provlyssna på Sonab-systemet innan vi bestämmer oss för att beställa?
  Absolut!
  Vi kommer gärna och provspelar för er så att ni är helt säkra på att detta systemet passar ert behov.
 • Vilken kvalité är det på ljudet på Sonab System 9?
  Ljudet håller mycket hög kvalité och låter även bra på lägre volym.
  Högtalaren kan spela högupplöst ljud.
  Vi har låtit en professor inom avancerad ljudteknologi skruva isär högtalaren för att kunna göra en ljupare analys av ljudet. Han var häpen över vilket perfekt och balancerad ljudbild som levererades från Sonab System 9.
 • Uppfyller Sonab System 9 alla säkerhetskrav som finns för installation i offentlig miljö?
  Ja. Sonab uppfyller alla krav som finns gällande brandsäkerhet mm. Det finns i dag butiker, hotell och resturanger som sätter upp högtalare från andra tillverkare som är avsedda för hemmabruk i offentliga miljöer. Det är ingen bra idé då det är helt andra krav som ställs på brandsäkerhet mm. Vidare är högtalare som säljs i vanliga hemelektronikbutiker inte gjorda för att spela så många timmar i sträck som när de sitter i offentlig miljö. De kan lätt överhettas och slits ut snabbt.

  Kontakta oss gärna via formuläret här om ni har en fråga om systemet.
 • Varför är den trådlösa volymkontrollen obligatorisk?
  Den trådlösa volymkontrollen används för att ställa in ljudnivån på den olika högtalarna. Det går inte sälla in utan den. Volymratten som sitter bak på högtalaren är endast avsedd för att ställa in ljudet i en trådad setup. När alla ljudnivåer är satta så kan man lägga undan den och låta personalen endast höja och sänka ljudet via master volymkontrollen, då säkerställs att rätt ljudnivå bibehålles.

  Master volym

  Stacks Image 1035

  Trådlös volymkontroll

  Stacks Image 1040
Öppna alla Stäng alla

Vi säljer och installerar Sonab i bland annat Stockholm, Göteborg och Malmö

SONAB AUDIO

System 9
Installationstips
Installation i Stockholm
Fråga om Sonab

KONCEPT

Butik
Restaurang
Hotell
Skola

KUNDSERVICE

Kontakt
Integritetspolicy
Finansiering
Nyheter

LJUD

Sonab Audio
Audio Pro

DISPLAYTEKNIK

Samsung
Philips
LG

NYHETER

Nu erbjuder vi även leasing via Wasa Kredit. Ett smart sätt att inte binda upp kapital i företaget.

OM OSS

Ljud & Vision erbjuder helhetslösningar inom trådlös ljudteknik till butik, restaurang och hotell. Slipp oflexibla och dyra kabeldragningar.

Logo Ljud & Vision
Trådlöst ljud till butik & restaurang
YouTube
Facebook
LinkedIn
Instagram
Pinterest
Twitter
500px
Google+
Behance
Blogger
DeviantArt
Flickr
Google
MySpace
Slack
Snapchat
Tumblr
Vimeo
WhatsApp
Kontakta oss
Maila denna sidan
Skriv ut denna sidan
RSS Feed